“The Dark Wheel”, the first chapter of the original Elite Dangerous story, translated in greek

Από τη στιγμή που το εμπορικό σκάφος Avalonia εγκατέλειψε τη θέση του στο διαστημικό ναυπηγείο πάνω από τον πλανήτη Lave και ξεκίνησε τους ελιγμούς που θα το έφερναν σε θέση για ένα άλμα στο υπερδιάστημα, τόσο το ίδιο όσο και ένα από τα δύο μέλη του πληρώματος αριθμούσαν ακριβώς 18 λεπτά εν ζωή.

Ο διαστημικός σταθμός εξαφανιζόταν σιγά-σιγά στην απόσταση και το μικρό σκάφος κλάσης Ophidian έτριζε καθώς οι κινητήρες του το έφερναν στη σωστή γωνία για το άλμα προς το Faraway. Από κάτω περιστρεφόταν σε όλο του το μπλε και πράσινο μεγαλείο ο πλανήτης Lave. Στη θάλασσας Paluberion έβλεπε κανείς την κίνηση των καταιγίδων, έξι σπείρες ροζ και άσπρων σύννεφων. Πλησίαζαν την ξηρά του Firstfall και έφερναν μαζί τους μερικές ψυχρές και υγρές μέρες για τα δάση και τις βαθιές οφιοειδής κοιλάδες που διέσχιζαν το τραχύ έδαφος. Μέσα σε ένα πέπλο πρασίνου, οι πόλεις των ανθρώπων και των Lavians έλαμπαν σαν φωτεινά γυαλιά.

Παρατηρώντας το θαλερό πλανήτη από τη θέση του στην κονσόλα πλοήγησης, ο Alex Ryder αναστέναξε με λύπη, καθώς δεν του είχε επιτραπεί να βγει από το σκάφος και να περπατήσει στον πλανήτη. Δίπλα του, με δάχτυλα τα οποία κινούνταν έμπειρα πάνω από τα πλήκτρα της ManOp εμπορικής κονσόλας, ο πατέρας του χαμογέλασε σαρκαστικά. Ο Jason Ryder γνώριζε καλά από πρώτο χέρι την απογοήτευση να μπορεί να παρατηρεί μόνον από το μακριά πλούσιους και μυθικούς κόσμους όπως τον Lave. Μία μόνο φορά είχε πατήσει το πόδι του στον πλανήτη και ήταν μία αξέχαστη εμπειρία… Αλλά οι κανόνες της Galactic Co-operative of Worlds ήταν αυστηροί και για καλό λόγο. Ο Lave είναι ένας ζωντανός κόσμος που εξελίσσεται και αντιπροσώπευε για τους λαούς του ότι και η παλιά γη για τους ανθρώπους. Προστασία. Μητέρα. Σπίτι.

‘Κάποια άλλη φορά’, σκέφτηκε ο Άλεξ.’ Ίσα-ίσα ξεκίνησες την επαγγελματική σου καριέρα και ήδη κέρδισες το δικαίωμα να επισκεπτείς τον Lave’. Είχε ακόμη πολλά να μάθει.

Η οικογένεια Ryder ασχολούνται με το εμπόριο εδώ και 3 γενιές. Ξεκίνησε με τον Ben Ryder, ο οποίος χρησιμοποιούσε σχεδόν αποκλειστικά μισο-κατεστραμμένα πλοία πειρατών. Ο Ben ζούσε μια επικίνδυνη ζωή και μία ημέρα δεν επέστρεψε σπίτι. Στο κενό του διαστήματος μεταξύ των άστρων, ο τάφος του ήταν τόσο απομακρυσμένος όσο και μοναχικός και κατά πάσα πιθανότητα δε θα τον έβρισκε ποτέ κανείς. Ο υιός και ο εγγονός του ακολούθησαν επαγγελματικά στα χνάρια του. Ο Alex θα έπρεπε σύντομα να πάρει μία τελική απόφαση: Να αφιερώσει τη ζωή του στη μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ των κόσμων του Galactic Co-operative ή να εκπαιδευθεί σε ένα άλλο επάγγελμα.

Ας είμαστε όμως σαφής για το τι σημαίνει να είσαι έμπορος. Το επάγγελμα δεν κατάλληλο για τους νέους που προσπαθούν να πλουτίσουν γρήγορα. Ακόμη και αν αναλώσεις όλη σου τη ζωή στη μεταφορά φαγητού, μηχανημάτων και υφασμάτων, στο τέλος της καριέρας σου θα έχεις ίσως αρκετά χρήματα για να αγοράσεις ένα παραλιακό κομμάτι γης σε έναν γήινο κόσμο και να περάσεις τις υπόλοιπες ημέρες σου ήσυχα και μοναχικά. Και αυτό είναι όλο.

Μία ζωή γεμάτη ιδρώτα και πάλη σε ένα σκάφος-σπίτι και η μαύρη θάλασσα του διαστήματος στο κατώφλι σου. Αν θες περισσότερα, υπάρχουν τρόποι: Ναρκωτικά, σκλάβοι, ζώα για ζωολογικούς κήπους, όπλα, πολιτικοί πρόσφυγες. Εμπορεύσου αυτά και τα λεφτά και πλούτη θα πέφτουν βροχή τριγύρω σου. Το ίδιο και οι πειρατές και μισθοφόροι… Και η αστυνομία.

Στο πρόσωπο του Jason Ryder έβλεπε κανείς την ταλαιπωρία πολλών ετών έντιμου εμπορίου. Είχε όμως επενδύσει έξυπνα και το μικρό του εμπορικό κρουαζιερόπλοιο ήταν η υπερηφάνεια και η χαρά του. Θα μπορούσε ενδεχομένως να εγκαταλείψει τις εμπορικές διαδρομές, όμως ένα παλιό ρητό των εμπόρων λέει πως ‘άδειο αμπάρι, σημαίνει άδειο κεφάλι’ και έτσι ποτέ του δεν ταξίδεψε χωρίς φορτίο. Σήμερα μεταφέρει χυμό thrumpberry, μία εξωτική γεύση. Θα μπορούσε να δείξει στο γιό του το διάστημα και να του ανοίξει την όρεξη… ή να του δείξει πόσο σκληρή είναι πραγματικά η ζωή στο κενό.

Από πλευράς του, ο Alex Ryder χρειαζόταν περισσότερα για να πεισθεί. Ήταν ένας έξυπνος, ψηλός, ξανθός και αθλητικός νεαρός άνδρας. Στην πατρίδα του, το Ontiat, ήταν πρωταθλητής στο atmo-surfing. Και όπως όλοι οι νέοι, δίσταζε να κάνει τη μετάβαση από φοιτητή σε επαγγελματία, με όλα όσα αυτό θα σήμαινε: Μία γυναίκα, μία δουλειά και ένα σχέδιο για να αποκτήσει τελικά το δικό του κομμάτι γης.

Είχε ακόμη ένα χρόνο μέχρι να πρέπει να αποφασίσει. Ένα χρόνο για surfing, baseball σε ελεύθερη πτώση, μπάρμπεκιου στα σύννεφα, επιλογή συντρόφου και μάχες στον εξομοιωτή. Δε βιαζόταν.

Μόνο που λάτρευε το διάστημα. Λάτρευε τη λάμψη του ηλίου πάνω στο σκελετό του πλοίου από duralium, το χάος και την κίνηση στους διαστημικούς σταθμούς. Λάτρευε την ιδέα να ταξιδεύει και να εξερευνεί άλλους κόσμους.

Η φωνή του SysCon, το οποίο ελέγχει τη ροή της κίνησης στο διάστημα γύρω από τον Lave, μουρμούρισε απαλά “Avalonia ξεκίνα μία τετράλεπτη πτήση χωρίς κινητήρες μέχρι το σημείο άλματος Faraway”.

“Ελήφθη”, απάντησε ο Alex και έκανε τις ανάλογες ρυθμίσεις. Ο πατέρας του έγειρε πίσω στη θέση του και χαμογέλασε – η δουλειά του είχε για την ώρα τελειώσει.

Το SysCon τότε είπε “Ξεκίνα το άλμα από το Faraway στο κανάλι δύο επτά με προσανατολισμό σαράντα πέντε. “Επιβεβαιώνω”, ανταποκρίθηκε ο Alex και ο πατέρας του περιέστρεψε το πλοίο γύρω από τον κεντρικό του άξονά, έτοιμος για το επικίνδυνο ταξίδι στο υπερδιάστημα.

Όλα έδειχναν εντάξει.

Στην πίσω οθόνη, όπου ο πλανήτης έλαμπε μεγαλειωδώς καθώς απομακρυνόταν αργά, μία σκιά έμπαινε στο οπτικό τους πεδίο: Ένα άλλο πλοίο, το οποίο ετοιμαζόταν για το άλμα στο Faraway.

Δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο και ο Alex δεν έδωσε περισσότερη σημασία. Είχε το μυαλό του κυρίως στη μετάβαση στο υπερδιάστημα. Ο πατέρας έριξε μια σύντομη διερευνητική ματιά στο άλλο σκάφος και ύστερα χαλάρωσε.

Δε μπορούσε να γνωρίζει πως του είχαν απομείνει μόλις 14 λεπτά ζωής.

Ένα άλμα στο Faraway δεν είναι εύκολη υπόθεση όταν βρίσκεσαι στο πολυπληθές και πολύπλοκο σύστημα του Lave. Εκατοντάδες μάτια παρατηρούν το παραμικρό σου λάθος. Ένα λάθος αρκεί για να αντικρύσεις ένα μεγάλο σήμα “ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ” την επόμενη φορά που θα δοκιμάσεις να προσγειωθείς σε έναν από τους διαστημικούς του σταθμούς.

Ακολουθείς πιστά τις οδηγείες του κέντρου ελέγχου του διαστημικού σταθμού. Ίσως άλλα 20 πλοία κάνουν το ίδιο ταυτόχρονα. Φεύγεις όταν είναι ασφαλές. Περιστρέφεσαι, επιταχύνεις και επιβραδύνεις με ακρίβεια δευτερολέπτου. Έτσι φεύγεις χωρίς να βρεθεί στους υπερδιαστημικούς κινητήρες σου ένας εμπόρος και 2 χιλιάδες τόνοι duralium. Δεν τελειώσαμε.

Τώρα είσαι υπό την επίβλεψη της HSA, Home Space Authority, η οποία θα σε κατευθύνει ανάμεσα στα εμπορικά πλοία, τα κρουαζιερόπλοια, τα σκάφη της αστυνομίας κ.α. Όλα αυτά τα σκάφη κινούνται σχετικά άτακτα τριγύρω σου, ασημένια βέλη στο σκοτάδι, πράσινα και μπλε φώτα που αναβοσβήνουν και ξαφνικοί γκρίζοι μεταλλικοί τοίχοι που περνούν μπροστά από την πλώρη σου με τους προειδοποιητικούς πομπούς τους να αναβοσβήνουν κίτρινοι.

Και μόλις απαλλαγείς από αυτό το χάος, μία νέα φωνή σε καλεί σε προσοχή. Τώρα είσαι στη δικαιοδοσία του Faraway Orientation Systems Controller. Το FOSC— σε προετοιμάζει για το μεγάλο άλμα. Πρόκειται να καλύψεις μία απόσταση περίπου επτά ετών φωτώς μέσα σε λίγα λεπτά. Θα νόμιζε κανείς ότι αυτό σημαίνει πως υπάρχει αρκετός χώρος για όλους, αλλά δεν λειτουργεί έτσι. Το Faraway είναι ένα τούνελ. Το τούνελ αυτό διασχίζει το λεγόμενο witch-space, έναν χώρο μαγικό, όπου δεν ισχύουν απαραίτητα όλοι οι κανόνες του σύμπαντος.

Κάθε λίγες χιλιάδες πάρσεκς, υπάρχουν στο τούνελ αυτό δορυφόροι, διακλαδώσεις, σημεία στάσης και διάσωσης. Μπροστά από όλα αυτά περνούν ίσα με 100 κανάλια, 100 γραμμές πάνω στις οποίες ταξιδεύουν τα πλοία, προστατευμένα από τους δύο μεγάλους κινδύνους του υπερδιαστήματος: Ατομική αναδιοργάνωση και χρονική μετατόπιση.

Σύμφωνα με το μύθο, κάποιος πέρασε το υπερδιάστημα με έναν αναστεναγμό ανακούφισης, μόνο για να δει μία προϊστορική γη γεμάτη απειλητικούς δινόσαυρους. Το άλμα στο Faraway μπορεί να είναι μοιραίο αν δεν ακολουθήσεις τους κανόνες.

Για λίγα λεπτά λοιπόν σε αυτή τη σημαδιακή ημέρα, ο Alex Ryder άφησε τις ρομποτικές φωνές του SysCon να κατευθύνου το σκάφος της οικογένειάς του μέσα από διαστημικές λωρίδες, προς το σημείο άλματος για τον πλανήτη Leesti. Χαλάρωσε δίπλα στον πατέρα του και κοιτάζοντας την κίνηση των άλλων πλοίων στο διαστημικό σταθμό.

Η σκιά από πίσω τους, το πλοίο το οποίο ακολουθούσε την πορεία τους προς το Faraway, ήταν ένα εμπορικό πλοίο κλάσης Cobra.

Κανείς δεν ξέρει πότε ξεκίνησαν να δίδονται στα πλοία ονόματα φιδιών. Το σκάφος του Ryder ήταν ένα σχετικά ακίνδυνο Ophidion, ικανό για δύο υπερδιαστημικά άλματα, με οπλισμό κατάλληλο για να αντιμετωπίσει μόνον μικρούς κινδύνους, όπως αστεροϊδείς, μετεωρίτες ή “τρελά διαστημόπλοια” – ένα όνομα που είχε δοθεί σε σκάφη εκτός ελέγχου, συνήθως με πιλότους νεαρούς που κάνουν τις τρέλες τους. Το Cobra ήταν ένα κατα πολύ μεγαλύτερο σκάφος.

Αν δοκιμάσεις να κάνεις μόνος σου ένα άλμα στο υπερδιάστημα μεγαλύτερο από μισό έτος φωτός, θα είσαι τυχερός αν καταλήξεις όχι στον προορισμό σου, αλλά στο ίδιο σύμπαν. Για να μη μιλήσουμε για την περίπτωση να μη βρεις εκεί που πρέπει να μέλη του σώματός σου – σίγουρα όχι κάτι που θα ήθελες να δεις ποτέ σου.

Τα Cobra, από τα αγαπημένα σκάφη των εμπόρων, είναι συνήθως γεμάτα με οπλικά και αμυντικά συστήματα, τα οποία έχουν εγκαταστήσει οι σκληροί και κυνικοί καπετάνιοι τους – και για καλό λόγο…

Κάθε έμπορος είναι ταυτόχρονα επικίνδυνος και σε κίνδυνο. Επικίνδυνος, γιατί για να επιβιώσεις σε αυτό το επάγγελμα, πρέπει να ξέρεις πως να χειρίζεσαι τα όπλα σου. Πρέπει να μπορείς να αναγνωρίσεις τον πειρατή, τον αναρχικό, τον εισβολέα Thargoid ή την παγίδα της αστυνομίας, αν τύχει και μεταφέρεις κάποιο από τα χιλιάδες απαγορευμένα υλικά.

Σε κίνδυνο, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Ένα δελεαστικό cobra, βεβαρυμμένο με ορυκτά ή σπάνια υφάσματα και γούνες, αποτελεί πάντα έναν καλό στόχο για πειρατές.

Κάθε έμπορος ξέρει πως πρέπει να ανοίξει πυρ πρώτος και στη συνέχεια να κάνει την προσευχή του πως το θύμα του ήταν όντως ένας πειρατής.

‘Κάποια άλλη φορά’, σκέφτηκε ο Άλεξ.’ Ίσα-ίσα ξεκίνησες την επαγγελματική σου καριέρα και ήδη κέρδισες το δικαίωμα να επισκεπτείς τον Lave’. Είχε ακόμη πολλά να μάθει.

Η οικογένεια Ryder ασχολούνται με το εμπόριο εδώ και 3 γενιές. Ξεκίνησε με τον Ben Ryder, ο οποίος χρησιμοποιούσε σχεδόν αποκλειστικά μισο-κατεστραμμένα πλοία πειρατών. Ο Ben ζούσε μια επικίνδυνη ζωή και μία ημέρα δεν επέστρεψε σπίτι. Στο κενό του διαστήματος μεταξύ των άστρων, ο τάφος του ήταν τόσο απομακρυσμένος όσο και μοναχικός και κατά πάσα πιθανότητα δε θα τον έβρισκε ποτέ κανείς. Ο υιός και ο εγγονός του ακολούθησαν επαγγελματικά στα χνάρια του. Ο Alex θα έπρεπε σύντομα να πάρει μία τελική απόφαση: Να αφιερώσει τη ζωή του στη μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ των κόσμων του Galactic Co-operative ή να εκπαιδευθεί σε ένα άλλο επάγγελμα.

Ας είμαστε όμως σαφής για το τι σημαίνει να είσαι έμπορος. Το επάγγελμα δεν κατάλληλο για τους νέους που προσπαθούν να πλουτίσουν γρήγορα. Ακόμη και αν αναλώσεις όλη σου τη ζωή στη μεταφορά φαγητού, μηχανημάτων και υφασμάτων, στο τέλος της καριέρας σου θα έχεις ίσως αρκετά χρήματα για να αγοράσεις ένα παραλιακό κομμάτι γης σε έναν γήινο κόσμο και να περάσεις τις υπόλοιπες ημέρες σου ήσυχα και μοναχικά. Και αυτό είναι όλο.

Ένα Moray. Ένα υποθαλάσσιο σκάφος, σχεδιασμένο για ταξίδια τόσο στο διάστημα όσο και το βυθό της θάλασσας. Το Moray ήταν όντως ένα σκάφος που σπανίως βλέπεις στο διάστημα, ειδικά σε ένα σημείο άλματος. Σε κόσμους όπως ο Regiti ή ο Aona, όπου η μοναδική ξηρά είναι οι κορυφές των ηφαιστείων που εξέχουν από τους ωκεανούς, το Moray είναι τόσο εμπορικό όσο και επιβατικό σκάφος – ένα κρίσιμο πλοίο-σύνδεσμος μεταξύ των υποθαλάσσιων πόλεων που αναπτύσσονται σε τέτοια εχθρικά περιβάλλοντα.

Τα χρωματιστά φώτα του Moray σταμάτησαν να αναβοσβήνουν μανιωδώς. Ο Alex παρατήρησε ένα μειδίασμα στο πρόσωπο του πατέρα του, ο οποίος παρακολουθούσε το θέαμα. “Συμβαίνει κάτι;” Ο Jason σήκωσε τους ώμους. “Δεν είμαι σίγουρος. Μάλλον δεν είναι τίποτα.”

Ο Alex παρατήρησε με νέο ενδιαφέρον το Moray και έπειτα γύρισε πάλι προς το πίσω παράθυρο, όπου η Cobra τους είχε πλησιάσει μερικά χιλιόμετρα. “Να τον προειδοποιήσουμε να κρατήσει απόσταση;”

Ο Jason έγνεψε αρνητικά. Ο Alex συνειδητοποίησε τότε πως ο πατέρας του ήδη παρακολουθούσε εδώ και αρκετή ώρα τις κινήσεις του άλλου εμπόρου. Υπήρχε μία σιωπηρή ένταση στη γέφυρα του Avalonia, η οποία ήταν ασυνήθιστή όσο και δυάρεστη.

Κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο Alex δεν είχε την παραμικρή ιδέα τι ακριβώς, αλλά το ένοιωθε έντονα. Κάτι ήταν διαφορετικό.

Ένας απαλός ήχος και ένα φωτεινό σήμα, παρέτρεψαν την Avalonia να εισέλθει στο τούνελ, μειώνοντας παράλληλα το προσδόκιμο ζωής της στα 9 λεπτά.

Γύρω από την είσοδο στο Witch-Space βρίσκεται πάντα ο μεγαλύτερος όγκος μεταφορικών οχημάτων, αγκυροβολημένα σε ομάδες κοντά σε διαστημικές σημαδούρες, ενώ μηχανικοί και συντηρητές συνοστίζονται γύρω τους για να ελέγξουν και να συντηρήσουν τα εξωτερικά τους συστήματα. Σε τέτοια σημεία και ιδίως σε προηγμένα ηλιακά συστήματα όπως ο Lave, βλέπει κανείς κάθε λογής κλάση, τύπο και σχήμα πλοίου.

Καθώς πλησίαζαν το σημείο άλματος, ο Alex έκανε εξάσκηση στην αναγνώριση πλοίων – ένα κρίσιμο ταλέντο για κάθε διαστημικό επάγγελμα. Τα άοπλα μη επανδρωμένα σκάφη ήταν τα πιο εύκολα αναγνωρίσιμα, καθώς τα έβλεπες παντού να μεταφέρουν εμπορεύματα. Παρατήρησε δύο Asps – μικρά, ευέλικά και θανατηφόρα πλοία του ναυτικού, καλά προστατευμένα από κάθε είδος επίθεσης και με εξαιρετικά προηγμένα στρατιωτικά οπλικά συστήματα. Επίσης είδε ένα μοναδικό Krait, το λεγόμενο και StarStriker – ένα μικρό, μονοθέσιο πλοίο, από τα αγαπημένα των μισθοφόρων και των ιχνηλατών.

Στα δεξιά του, ακόμη αγκυροβολημένη και αδειάζοντας επιβάτες, ήταν η τεράστια κυλινδρική μάζα ενός Anaconda – ένα τεράστιο εμπορικό πλοίο, το οποίο είχε μετατραπεί σε επιβατικό. Ήταν ένα κακάσχημο πλοίο, κοντό και πλατύ, σαν ένα τυφλό πλάσμα με ανοιχτό το στώμα.

Η λίστα ήταν ατελείωτη. Θαλαμηγοί κλάσης Boa, Pythons, Fer-de-Lance – το αγαπημένο των μισθοφόρων, με ένα τεράστιο οπλοστάσιο και σίγουρα ένα μικρό παλάτι στο εσωτερικό του, αποβατικά σκάφη ονόματι Worms, Mambas, Sidewinders… Σκάφη μικρά και μεγάλα, όλα με φώτα που αναβόσβηναν και γκρίζες επιφάνειες που αντανακλούσαν το ηλιακό φως σε γκριζογάλαζες ανταύγειες.

Και φυσικά υπήρχαν διαφημιστικά droids, με τις συναρπαστικές φωτεινές επιγραφές τους να αναβοσβήνουν πληροφορίες όπως “ROHAN, αυθεντικό γήινο κρασί με μέλι” ή “KETTLE, κλονοποιήστε μόνοι σας μυκητοθεραπείες”. Και τέλος μικρά πλοία-εστιατόρια, τα οποία προσδένονταν σε άλλα πλοία και προσέφεραν “το τελευταίο σας πραγματικό γεύμα πριν το Witch-Space”…

“Ξεκινάμε, κρατήσου”.

Πάντα έτσι έλεγε ο Jason Ryder και πάντα τσίμπαγε ο Alex. Αγχώθηκε σαν να επρόκειτω να βουτήξουν περιστρεφόμενη σε ένα βαρυτικό πεδίο, ενώ στην πραγματικότητα η είσοδος στο Witch-Space περιλάμβανε ελάχιστη επιτάχυνση, μία στιγμιαία ζαλάδα και τη θεαματική όψη των αστεριών που γίνονται φωτεινότερα, απλώνονται σε ολόκληρο το οπτικό πεδίο και ξαφνικά σχηματίζουν πολύχρωμες κυλινδρικές λωρίδες, σαν να περνά το πλοίο μέσα από έναν περιστρεφόμενο σωλήνα. Μία στιγμή ένοιωθες την επιτάχυνση και την επόμενη είχε ήδη σταματήσει.

Το πλοίο μπήκε στο Witch-Space, ένα χώρο ανύπαρκτο σε διάστημα και χρόνο. Διέσχηζε σε δευτερόλεπτα το κενό μεταξύ των αστεριών, αλλά για τη διάρκεια αυτών των δευτερολέπτων βρισκόταν στον κόσμο του λυκόφωτος, η ύπαρξη του οποίου υπερέβαινε τη φαντασία.

Κάποιοι λένε πως το Witch-Space είναι στοιχειωμένο. Εξού ίσως και “Witch”-Space. Χρόνος, μόρια και άτομα, βαρύτητα, όλα ανακατεύονται και κανείς δεν ξέρει πια αν κάτι που βλέπει να κινείται είναι ζωντανοί οργανισμοί, σκιές, άτομα ή ολόκληροι γαλαξίες. Κανείς δεν είχε ποτέ σταματήσει και βγει από το τούνελ για να δει. Μόνο ρομπότ, ενδιάμεσοι σταθμοί, διασωστικά droid και τέτοια πράγματα παραμένουν στάσιμα. Ότι κατοικεί στο Witch-Space, θα παραμείνει για πάντα ένα μυστήριο.

Σίγουρα υπάρχουν φαντάσματα εκεί. Τα φαντάσματα παλαιότερων πλοίων που μπήκαν στο Faraway, αλλά δεν ξαναβγήκαν.

Φαντάσματα… και σκιές. Η σκιά ενός φιδιού. Ενός Cobra…. Το οποίο υψωνόταν από πάνω τους… “Τι στο καλό…;”. Ο Jason Ryder είχε γίνει πιο άσπρος και από άσπρο φως.

Παγιδευμένοι στο Witch-Space, δε μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να απομακρυνθούν από το άλλο σκάφος. “Δεν ξέρει τους κανόνες. Ίσως είναι νέος πιλότος.”

“Ίσως”, είπε ο πατέρας του. Τα μάτια του Jason Ryder δεν ξεκολλούσαν από τα ραντάρ, το πρόσωπό του γεμάτο ιδρώτα. Ο Alex παρατηρούσε τη σκιά του Cobra…

Ήταν καλά εξοπλισμένο, με σύστημα ανεφοδιασμού καυσίμου, σιλό πυραύλων, πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο και έναν θόλο που περιείχε ενεργειακές βόμβες… Ένα πραγματικά πλούσιο, αλλά και θανατηφόρο πλοίο.

“Ετοιμάζονται να μας επιτεθούν; Δε μπορεί!”

Τρία λεπτά…

Και τότε βγήκαν από το Witch-Space!

Τα χέρια του Jason ξεκίνησαν αμέσως να πετάνε πάνω από την κονσόλα. Το Avalonia ξεχύθηκε προς τα εμπρός, περιστρεφόμενο γύρω από το μεγάλο του άξονα. Ο πλανήτης Leesti ήταν ένας μικρός πράσινος δίσκος στον ορίζοντα. Ο Alex παρακολούθησε τον πατέρα του να οπλίζει τους δύο πυραύλους που μετέφερε το Avalonia, το χέρι του σε ετοιμότητα πάνω από τη σκανδάλη laser.

Ήταν ένας πειρατής λοιπόν. Το στόμα του Alex στέγνωσε και το μυαλό του συγκεντρώθηκε στην αναπόφευγκτη μάχη που θα επακολουθούσε. Δεν είχε δει ποτέ του πραγματική μάχη, παρά μόνο στον εξομοιωτή. Είχε ακούσει όμως τον πατέρα του να μιλά για μάχες και η δόξα δεν ανήκε στις λέξεις που κοσμούσαν τις ιστορίες του.

Ένα πειρατικό σκάφος, μεταμφιεσμένο ως εμπορικό, το οποίο καταδίωκε το θύμα του στο Witch-Space… για ένα φορτίο καρυκευμάτων Thrumpberry;

Source (english)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s